mijn werk
Ik werk op twee plekken: boerderij de Hoeff en bij de Notabelen

Boerderij de Hoeff

Ik werk op de dagboerderij de Hoeff in Giessenburg. Dat is een werklocatie van Syndion. We hebben daar een grote tuin, voor groenten en bloemen en een boomgaard. Ook zijn er kippen, konijnen en geiten. In de kas worden alle kleine plantjes gekweekt die later op de tuin worden geplant. Tomaten en komkommers blijven natuurlijk altijd in de kas.
 
Als ik ‘s-morgens op het werk kom ga ik eerst de kippen voeren. Ik zorg ervoor dat de grote kippen niet alles opeten terwijl de kleintjes niets krijgen. Daarna ga ik de konijnen borstelen. Daar ben ik echt wel even mee bezig en het kost mij wel moeite om alle beesten te verzorgen. Gelukkig hoef ik het niet helemaal alleen te doen.
 
Soms ben ik bezig met het sorteren van open haardhout voor de verkoop. We zetten dan in zakken aan de weg waar het door een vrachtwagen wordt opgehaald. In de winter kan ik hout hakselen om te gebruiken als verharding in de tuin.
 
Mijn vader heeft een grote plank achterop mijn rolstoel gemaakt met een kist erop. Daarmee kan ik allerlei spullen over de tuin vervoeren van de kas naar de weg en van de tuin naar de winkel. Want ja we hebben op de Hoeff ook een eigen winkel waar we onze eigen producten verkopen en verder nog allerlei andere leuke dingen zoals souvenirs en cadeautjes. In de winkel vind je vooral streekproducten zoals jam en vruchtensap van eigen tuin. In de zomer ook verse groenten.
 
Op de Hoeff is in de zomer ook de theetuin open waar mensen die op de fiets langs komen even kunnen uitrusten en een kopje thee drinken met wat lekkers erbij. Als je een keer langs wil komen, in de zomer of op een ander tijdstip dan kan dat altijd. Je vraagt maar naar mij dan zal ik je wel een rondleiding geven.
 
Ik vind het heel gezellig op de dagboerderij en ik ben blij dat ik hier nuttig werk kan doen. Ook vind ik het heel fijn om buiten in de natuur te zijn.

De Notabelen

Ook werk ik tegenwoordig een dag per week, namelijk op woensdag, op de dagbesteding de Notabelen in Bleskensgraaf.
 
Ik begin op woensdagmorgen met het bakken van koekjes. Die worden dan verpakt en in de winkel van de Notabelen verkocht. De koekjes bak ik volgens een oud recept van mijn oma. Elke week is de koek die ik heb gebakken uitverkocht. De mensen uit Bleskensgraaf vinden ze heel lekker.
 
Je bent altijd welkom om even binnen te lopen. Het is in het centrum van Bleskensgraaf onder het oude gemeentehuis bij de brug tegenover de Kerk.

"Ik ben blij dat ik nuttig werk kan doen."

mijn hobby

Ik kan wel niet veel, maar toch zijn er dingen die ik graag doe.

Ik rij met mooi weer graag in mijn rolstoel buiten. Als de zon schijnt heb ik bijna altijd mijn zonnebril op. Ik maak dan vaak een praatje met de mensen die ik tegenkom.
 
Als ik binnen ben werk ik op de computer in mijn kamer. Ik maak dan rijen met alle woorden die ik ken. En dat zijn er inmiddels al heel veel. Het is voor mij wel moeilijk om met een gewoon toetsenbord te werken maar uiteindelijk krijg ik toch heel veel woorden op het scherm, al geef ik toe dat er wel eens een typefoutje in zit.
 
Ook ben ik vaak in de keuken te vinden. Ik probeer de leiding dan te helpen met het eten koken Macaroni moet 5 minuten koken en een ei ook 5 minuten. Het liefs bak ik een cake of appelflappen. Een cake moet precies een uur in de oven. Flappen veel korter. Dan hou ik de oven altijd goed in de gaten. Ik trek bij het bakken natuurlijk wel een echt schort aan. Voor ik ga koken of bakken kijk ik eerst of alle spullen die ik gebruik niet over de datum zijn want dan komt het niet goed. Op school heb ik geleerd daar goed op te letten.
 
Ook help ik graag mee met het bakken van koekjes. Oma van Dam bakte altijd heerlijke koekjes. Zij is echter in 2008 overleden, maar ik heb van haar het recept gekregen om heerlijke koekjes te bakken, Dus nu kunnen we nu toch nog oma’s koekjes eten. Dat zijn de lekkerste koekjes van de wereld.
 
Soms kijk ik graag een poosje naar de TV op mijn kamer of ik blader mijn vakantieboeken nog eens door. Dan geniet ik weer van de fijne vakantieweken. Groot feest vind ik het altijd als er visite komt. Ook op visite gaan is altijd leuk.ik heb

5
zussen
2
broers
4
neefjes
4
nichtjes